L’Afillat 2006

               

Nota de tast

Vi blanc de color groc palla amb reflexos daurats, net i brillant, molt lleuger en copa. (Pot sorprendre al inici en copa l’abundant aparició de carbònic latent “a copa parada” però que no afecta gens al vi, si més no, és símptoma de joventut… tot i tenir tres anys).
En nas és agradable i molt intens. Es mostren notes molt cremoses al inici desplegant alguns aromes de pastisseria i notes tropicals com papaia i plàtan.
En boca té un atac fresc, directe i molt fruitós. Molts records a fruita més madura, sabors de préssec groc i nespres. El pas per boca és cremós i agradable i té un final amable i força llarg.

L’afillat 2006 és un vi de certa complexitat que sorprèn per la seva originalitat poc vinculable a altre estil de vi en el nostre país. És un vi que acompanya bé plats treballats i que no quedarà enrere si l’harmonitzem amb un rap a la marinera, arrós a la cassola o fins hi tot una sarsuela.

Temperatura de servei recomanada: 6º-8º
Copa recomanada: Riedel serie Vinum Sauvignon Blanc

Anuncis