Les notes de tast

Les notes de tast ens les fa, amablement, en Joan Arboix Roura, però millor que és presenti ell mateix.

Fill de pares catalans vaig néixer a Mallorca ara fa trenta anys. Des de ben petit trastejo fins a hores intempestives per la cuina del restaurant familiar enganxat a les faldilles de ma mare.

Anys més tard el pare m’ensenyà les virtuts refrescants del vi jove en els àpats durant l’estiu i entre glop i glop de porro marxo del negoci familiar per aprendre l’ofici de manera més professional.

Començo al Hotel Son Vida de Palma de Mallorca durant les temporades d’estiu i d’allà vaig saltar a Suïssa on amb forta influència germànica aprenc la diversitat dels estils del vi de la ma de Carlo Faita.

L’any 2004 torno a la meva illa on passaré dos anys al mític Maricel on començaré la meva tasca d’ajudant de sumiller.

El 2006 professionalitzo del tot el meu ofici cursant el certificat professional de sumiller a l’Escola Superior d’Hosteleria de Barcelona sota la direcció de Juan Muñoz i al mateix temps començo a treballar al Restaurant MOO de Barcelona, formant equip amb el Sumiller Roger Viusá campió d’Europa 2008 i format a l’escola dels germans Roca de Girona.

Actualment soc Sumiller en cap de l’Hotel Arts Barcelona des de 2009 i continuo formant-me com a sumiller mitjançant els graus superiors de WSET dirigit per David Molina.

Anuncis